Tijdens ons WO-thema: ‘Zeg het met bloemen’ gingen we op vrijdag 26 april met onze vierde klas op bloemenwandeling. Onderweg leerden we over verschillende bloemen in het wild. Via de app: Pl@ntnet leerden we de namen van verschillende bloemen. We leerden waarom de bloemen zo mooi gekleurd zijn. Niet alleen voor de mensen ruiken de bloemen mooi, maar ook voor de vlinders en bijen die ervoor zorgen dat de bloemen bevrucht worden. Die bloemen geven dan een mooi cadeautje terug: de nectar.

Nadat we de delen van de bloem bekeken, werd het tijd om een bezoek te brengen aan de bloemenzaak ‘De Maretak’. De vriendelijke mevrouw van de winkel beantwoordde heel duidelijk alle vragen van de leerlingen…  Wat onderschatten we het werk in de winkel…  Zoveel verzorging, zoveel werk, zoveel passie…  dat wisten we echt niet. We keerden na een namiddag tussen de bloemen terug naar onze klas, ieder met een gekregen bloem in de hand (en een gekochte ruiker voor onze juf). We hadden zelfs veel te weinig tijd en zullen op een andere keer onze bloemenwandeling moeten verder zetten.

Euhhhh…  even niet vergeten…  Bedankt mevrouw van de Maretak…  dat we even mochten binnenvallen met onze grote klas…