In de giraffen- en flamingoklas werd er enkele weken gewerkt rond het thema “komen eten”.

Het startte al met het knutselen van een cadeau voor vaderdag.  De kleuters knutselden een leuke placemat en ook de mama’s werden ingeschakeld om recepten aan te brengen van de lievelingsgerechten van de papa’s waarmee we een leuk kookboek maakten.

Verder werd er in de klas geleerd hoe we een tafel moesten dekken, hoe we mensen moesten bedienen, wie allemaal werkt in een restaurant… Maar we ontdekten ook de verschillende smaken zoet, zuur, zout en bitter.

Maar het hoogtepunt van ons project was wel op woensdag 27 maart toen alle (groot)ouders van onze kleuters mochten komen eten in ons eigen restaurant!  Op voorhand werden er tafellakens en tafelversiering geknutseld.  En er werd op dinsdag een hele voormiddag heel ijverig gekookt.

Op woensdagmorgen werden alle tafels gedekt door de kleuters zelf!  En toen het eindelijk tijd was om de (groot)ouders te verwelkomen, mocht iedere kleuter zijn eigen ouders naar de tafel begeleiden, werden de hoofdgerechten opgediend, er werd terug afgeruimd, er volgde nog een heerlijk stukje taart en toen werd, zoals het hoort in een écht restaurant, ook de rekening gepresenteerd.  Achteraf mochten de mensen nog genieten van een leuk liedje dat onze kleuters hadden geleerd.

We danken iedereen die is komen eten, onze kleuters vonden het geweldig!!!  En de juffen waren ook blij met zoveel enthousiaste lieve reacties!

Bekijk hier het filmpje van onze leuke actie!