In het dolfijnenklasje van juf Inge hebben we gewerkt rond het thema “Schotland” in voorbereiding naar het grootouderfeest. Onze kleuters hebben heel veel van hun kleding voor het grootouderfeest zelf geknutseld zoals hun Schotse muts, de trommel, de doedelzakken, flosjes voor aan de kousen en het buikzakje.

Onze jongens vonden het vooral spannend omdat ze ook eens een rok mochten dragen. Het duurde wel even voor ze er allemaal voor te vinden waren maar nadat ze de filmpjes, foto’s en prenten gezien hadden van die stoere mannen tijdens de highlandgames was het geen probleem meer en keken ze er zelfs naar uit. We hebben wel een aantal ouders moeten geruststellen dat we de onderbroeken zouden aanhouden.

Maar ook de typische dingen van Schotland zijn natuurlijk in de klas aan bod gekomen zoals kastelen en ruïnes; de highlandgames; het volkse zwaarddansen; de typische ruitvormen op de kleding; het monster van Loch Ness en de weilanden met de vele schapen.