Op donderdag 22 november hadden de leerlingen van de derde graad een belevingsparcours over Wereldoorlog I. Agnes, onze begeleidster tijdens deze activiteit, peilde als eerste naar de kennis van onze leerlingen en kwam al vlug tot de ontdekking dat zij zeer aandachtig gevolgd hadden tijdens de W.O.-lessen van de voorbije weken. Nadien legde ze het parcours uit. Ze bezochten allerlei locaties die te maken hadden met de oorlog. Zo werden ze verwacht in het fort, de schuilkamer, de woonkamer en de bezette stad. Op elke locatie lag er een opdrachtkaart. Ze moesten codetaal ontcijferen, medicijnen uitzoeken in het ziekenhuis, een gewonde verzorgen, kaartjes schrijven aan een vluchteling, voedselvoorraden aanleggen, … Wanneer de opdracht correct uitgevoerd werd, kregen ze een voorwerp waarmee ze later een noodbrug konden bouwen.
Tot slot werden ze verzameld rond de kaart van Europa. Ze brachten de ontbrekende stukken aan en moesten dan een noodbrug bouwen naar de vredesvlag. Nadat iedereen via de brug bij de vlag geraakt was, werd het spel beëindigd.

Het was een leuke afsluiter van dit thema.