Muziek op wielen maakt kinderen warm om de muziek en de cultuur uit verschillende landen te ontdekken. De kinderen kregen een voorstelling op de tribune van een op kindermaat ingerichte vrachtwagen.

“De dieren zijn de weg kwijt!” was het thema van deze theatervoorstelling.

Zes dieren zijn de weg kwijt. Aan de hand van liedjes, instrumenten en foto’s gaan ze op zoek in welk land ze wonen. Senegal, India, Thailand, USA, Argentinië en Lapland zijn de landen die bij onze oudste kleuters aan bod kwamen.

Na de voorstelling mochten ze zelf op ontdekking gaan in de Muziek op wielen-tunnel. Ze konden een liedje stappen op de muziektrap, luisteren naar verschillende soorten geluiden en muziek of experimenteren met verschillende instrumenten.

Als slot kregen onze kinderen nog een bewegingssessie. Tijdens deze sessie werden er opnieuw beelden getoond die ze in de vrachtwagen hadden gezien en mochten ze dansen en bewegen op de muziek uit deze landen.