“Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen zat kabouter Pinnenmuts …”. Ieder van ons kent dit kinderliedje wel.

Op een gezellige zolder draait alles rond een minitheatertje waar ze ons, aan de hand van vertelplaten,  het verhaal van “Kabouter Pinnenmuts” vertellen.

Kabouter Pinnenmuts wipt zo hard op een paddenstoel dat die stuk gaat. Dit is het begin van een heuse zoektocht naar een nieuwe paddenstoel: één met een mooie kleur en een lekkere geur; één om op te zitten en op te wippen. Kabouter Pinnenmuts neemt de kinderen mee op zijn speurtocht. Onderweg ontmoeten ze allerlei bosbewoners die hen wegwijs maken in de wondere wereld van de zwammen.

Herfstverschijnselen waarnemen; paddenstoelen zoeken en herkennen – vormen, kleuren en geuren waarnemen – voorkomen, groei en voedsel van de paddenstoel – eetbare of giftige – de delen van een paddenstoel – alles kwam aan bod waardoor onze kleuters een heel leerrijke maar ontspannende dag hebben beleefd in de mooie natuur van het Tivolipark.