Op 23 februari maakten we met de derde leerjaren (Terhagen en Reet) een spetterende uitstap. We namen een frisse duik in Hidrodoe. Dit is een interactief waterdoecentrum waar we heel wat te weten kwamen over water. Informatie, interactie, fun en emotie waren hierbij de kernwoorden. Heel wat experimenteerwerk trok al onze aandacht en zo maakten we een interactieve ontdekkingsreis door de wereld van het water.

In de Watermaker ontdekten we hoe water wordt gemaakt. In de filmzaal nam de spannende 3D-film “Teruggespoeld” ons mee op ontdekkingsreis door de wereld van pompen, zuiveringsinstallaties,… . Zo beleefden we drinkwaterproductie alsof we zelf een druppel waren. In de aansluitende info-ruimte vonden we een schat aan informatie over drinkwaterproductie. Een leuke én leerrijke ervaring.

In het Watercafé van Hidrodoe, konden we terecht om ons meegebrachte boterhammetjes op te eten. We konden aan de drinkwaterfonteinen gratis water à volonté drinken uit onze prachtige bekers die we als aandenken mee naar huis namen.

Water is voor veel mensen een vanzelfsprekend verschijnsel. In een handomdraai stroomt het uit de kraan. We staan er nauwelijks nog bij stil. En toch: zonder water is er geen leven. Water is een van de belangrijkste grondstoffen ter wereld. Denken we maar aan de waterschaarste in bepaalde gebieden en aan het toenemend belang van waterzuivering. Water is energie, water is plezier.

In Hidrodoe hebben we dat alvast ondervonden.

Het was een zeer leuke én leerrijke ervaring.