Op maandag 13 november werden we ondergedompeld in de wereld van muziek en beweging. Nadat we zowel onze stem als ons lichaam opwarmden, maakten we kennis met ‘West Side Story’. Tijdens twee workshops verkenden we de muziek en verhaallijn van deze film. Tijdens de workshop rond muziek beluisterden we fragmenten uit de film en leerden we nieuwe instrumenten kennen. We kregen de kans om zelf enkele instrumenten uit te proberen en componeerden zelfs ons eigen stukje filmmuziek. Tijdens de workshop beweging maakten we een eigen choreografie en hielden we zelfs een heuse battle. Kortom een leerrijke en creatieve dag, met knappe resultaten.

Daarna woonden we op vrijdag 17 november een open repetitie van deFilharmonie bij in de Koningin Elisabethzaal. De kinderen deden zelfs een meet & greet met een aantal van de orkestmuzikanten!