Kunst met het derde leerjaar en de ‘wijze grijzen’ in het rusthuis ‘De Vaeren’.
Donderdagnamiddag trokken de leerlingen van het 3de leerjaar naar het rusthuis ‘de Vaeren’. Samen met de inwoners werkten ze rond een groot kunstproject.
James Ensor werd bestudeerd en ieder maakte op zijn manier een uniek gezicht met potlood, stift en wasco’s. Knippen en opprikken en het grote kunstwerk kreeg zo zijn vorm met tientallen ‘rare’ gezichten. .
Maar het belangrijkste was hoe dat onze kinderen omgingen met de inwoners: Behulpzaam, zorgzaam, lief zacht, geduldig, begripvol, respectvol… ¬†woorden schieten tekort om te vertellen hoe fijn de omgang met de senioren was. Knap zo kinderen van het 3de leerjaar. Een drankje en een koek en een handdruk als beloning…
Ah ja… ¬†en binnenkort is het kunstwerk te bezichtigen in het gemeentehuis. Om in het oog te houden.!