Eerst een aantal verschillende cakes bekijken: Hoe zien ze eruit? Wat zijn de ingrediënten? Zouden wij dit niet beter kunnen? In groepjes werden dan de materialen en de ingrediënten afgesproken en verdeeld  om zelf een cake te maken. Sssssstttt….  Niet verklappen…  ons geheim ingrediënt dat onze cake bijzonder maakt, mag niemand weten.

Donderdagnamiddag 22 december gingen we aan de slag. Kloppen, mengen, roeren, kliederen… Een stappenplan leerde ons hoe we een cake moeten maken. alles was erbij. Het moeilijkste was wel het eiwit scheiden van de dooier…  Dan het eiwit tot sneeuw kloppen en boven ons hoofd houden…  Zou het eruit lopen? Onze cakevorm werd gevuld met ons beslag. Daarna volgde de afwas (minder tof, maar noodzakelijk). Snel in de oven… Nu maar spannend afwachten wie als grote winnaar wordt gekozen door een exclusieve jury en dan…  smullen maar. Smakelijk!