Op 25 en 26 februari schitterden onze kinderen van het tweede, het derde en het vierde leerjaar in de musical van ‘Het Oinkbeest’.
‘ Het Oinkbeest ‘ is een prachtig fantasieverhaal met trollen, elfjes, tovervrouwen en nog meer fantasiefiguren.
Na een onweer ontdekken Zelfje, de elfjes en de gompies een vreemd beest in het bos. Het was een blauw beest met een blauw oor en lila ogen. Het beest kon enkel ‘oink’ zeggen. Waar komt dat beest toch vandaan? Misschien weten Cherubijn en Serafijn, de twee toverzussen wel meer! Er vielen nog meer oinkbeesten uit de lucht. De toverzussen maakten een toverdrankje dat ervoor zorgde dat we de oinkbeesten konden verstaan. Op een dag werd het kleinste oinkbeest Ploinkie ontvoerd door de systemen, gemene wezens uit de heuvels. De toverzussen ontdekken dat de systemen niet tegen muziek kunnen en zo worden deze akelige wezens weggejaagd en Ploinkie bevrijd!
Om deze prachtige musical te kunnen realiseren hebben onze jongens en meisjes heel hard gewerkt. Na de kerstvakantie werden de rollen verdeeld, de liedjes geoefend, de teksten en de dansjes aangeleerd. Tijdens de projectweek voorafgaand aan de musical werd er hard geknutseld aan het decor en de nodige attributen. De kinderen leerden elkaar schminken en zochten samen met hun ouders passende kledij bij elkaar. In de laatste dagen voor de voorstelling leerden de kinderen hun plaats op het podium kennen en de micro gebruiken.
Het werd een boeiend en leerrijk project waaruit de kinderen heel veel geleerd hebben en ontdekt hebben over zichzelf.